חצי שנה אחרי הטבח: ישבנו על בירה עם חברי קיבוץ בארי
המבצע להתחדשות הפאבים ביישובי העוטף, יצא אל הדרך בפאב הזמני של קיבוץ בארי. יחלוף עוד זמן רב עד שצלילי השקת כוסות יישמעו בגבול עזה, אבל דבר אחד אנחנו יכולים להבטיח: נהיה שם עד שזה יקרה
יש אנשים שמאז שהנינג'ה התיישב להם על השיש לא הדליקו כיריים, ודגם הנינג'ה גריל הוא הכי פופולרי בארץ. עכשיו יצאה לו גרסה משופרת ומחודשת שמדברת עברית, אז ברור שבדקנו אותה. התוצאות מעולות, אבל למה היא בכל זאת לא מתאימה לכל בית ואיך מנקים אחרי ההכנות? סקירה מלאה
אנחנו תמיד אוהבים מתכונים פשוטים, אבל על אחת כמה וכמה רגע לפני ליל הסדר: את העיקרית והתוספת מכינים בשקית צלייה בתבנית אחת, בצד מתקתקים סלט שורשים פריך וטעים ומקנחים עם מאפינס קצפת ותותים
כדור שוקולד הוא קינוח שלא חושבים עליו בהקשר של קינוחים כשל"פים - בגלל הביסקוויטים הקלאסיים. הנה כמה רעיונות לכדורי שוקולד מתאימים לחג, כדי שתתפרו זמן איכות עם הילדים וגם קינוח מתוק על הדרך
מתוך יותר מ-1,200 יינות, הכנו עבורכם רשימה מצומצמת של 21 היינות המוצלחים ביותר לסדר פסח. מהיין שיספק את כל הצרכים שלכם ב-35 שקלים בלבד, דרך היין הכי מתאים לצד גפילטע פיש ועד ליין יוקרתי ב-449 שקל עבור מי שמוכן להשקיע מכספו ולא מוכן להתפשר
משימת ההדחה הראשונה של "מאסטר שף" מוכיחה ללא ספק שאף אחד לא חסין. המתמודדים קיבלו את חומר הגלם הבסיסי ביותר בכל מטבח – אורז, והיו צריכים להוציא תוך חצי שעה בלבד מנות ייחודיות וטעימות. מי שעבר את מבחן השופטים עלה למרפסת, ומי שלא המשיך אל המשימה הבאה. המתכון לקובה של מירי מחכה לכם כאן – ומתכונים נוספים בדרך
ניסים זלייט, מתמודד העונה הנוכחית של "מאסטר שף", סיים לעבוד על המנה שלו ונקט בצעד מפתיע. למרות מתח התחרות, הוא בחר לגשת אל חבריו המתחרים ולבדוק האם הם זקוקים לעזרה. מי ששמו לב למחווה והתרגשו, היו השופטים חיים כהן ורותי ברודו שהחמיאה: "וואו, ניסים בחור מהמם"
גם פיליס גלזר חוטאת במתוקים מדי פעם, ומציעה לכם שני מתכוני קינוחים עם ממתיקים טבעיים שיפחיתו את נקיפות המצפון: בראוניז ללא גלוטן וטארט פירות חגיגי שיתאימו בול לחג
הנקודה השחורה בקצה הבננה היא ממש לא מה שחשבתם שהיא
גם אתם נגעלים מהנקודה השחורה הקטנה שבקצה הבננה המקולפת ונוהגים להסירה? אז יש לכך הסבר שאולי יגרום לכם להיגעל ממנה פחות - אך ישנה את כל תפיסת עולמכם על הבננות
ליאור מול אסתר: "זה לא טעים לי, איכס זה דוחה אותי"
טלפון שבור אולי היה משחק כיף כשהיינו ילדים, אבל כשזה קורה בזמן משימה, בשיא הלחץ של "מאסטר שף" זה קצת פחות נחמד. הכאוס והבלגן הצליחו בין היתר ליצור גם חיכוכים בין המתמודדים, כשליאור שנידמן טעמה את המנה של אסתר ביטון ופחות התחברה: "פדיחה, אין לנו סיכוי"
רות סירקיס: "היום לא הייתי כותבת ספר בישול בלשון נקבה"
רות סירקיס, האישה שלימדה את הישראלים - ואת ילדיהם - כיצד לבשל לפני 50 שנה, לא עוצרת. בגיל 87 כוהנת המטבח ממשיכה לבשל (אבל מארחת קצת פחות מבעבר), לא מתרגשת מההקנטות של האוכל האשכנזי, וגאה שגם תוכניות ריאליטי האוכל מצדיעות לפועלה רב-השנים
פיצחו את העניין: המתכונים מהפרק של "מאסטר שף" שאין מצב שלא תנסו בעצמכם
ככה פותחים תחרות. 15 הגדולים נדרשו למשימה לא פשוטה בכלל של פיצוחים, ואם זה לא מספיק אז נוסף טוויסט מפתיע: הם בישלו בקבוצות, כשבכל פעם רק אחד התקדם וכמעט ללא תקשורת. פושה צ'רנוב, אריה רוזנשטוק, אסתר ביטון, ליאור שנידמן ובר לוי הצטיינו במיוחד עם פסטייה מלוחה ופאי שקדים מתוק שזכה למחמאות. המתכונים כאן, ולא לדאוג - אפשר להכין את זה גם לבד
במשך תקופה הוא ליווה את בת זוגו נופיה ידידיה ב"כוכב הבא", אבל עכשיו הוא מגיע לקדמת הבמה בנבחרת של "מאסטר שף". עמית בזילר מוכן לתת הכל בתחרות, ומודה שמאחורי החזות הקשוחה והתל אביבית שלו - הוא בסך הכל חמאה רכה
היא צליאקית גאה שלא תיתן לשום מגבלה לעצור אותה מלהכין אוכל טעים. פושה צ'רנוב מגיעה לנבחרת של "מאסטר שף" עם תחושת שליחות אישית, לצד רצון להראות לכולם שאפשר לעשות קסמים במטבח - גם ללא הגלוטן
היא גדלה בבית יווני וספגה את הריחות והטעמים, טיילה בעולם הגדול עד שהגיעה לישראל ומצאה את הבית שלה. הכירו את ראיה אריקה מיריאן, מתמודדת "מאסטר שף" שמעדיפה לבשל ירקות ונמנעת מקמח לבן, סוכר וחמאה - ותעשה הכל כדי לנצח
רותי ברודו: "נשבר לי, אני אעבור ליוון, תעזרו לנו - די"
בתור אחת המסעדניות המוכרות והמצליחות בארץ, השתתפה היום רותי ברודו בדיון בכנסת בנושא המחסור בעובדים זרים. היא דיברה מדם ליבה בזעם על המצב והפנתה אצבע מאשימה לחברי הכנסת: "תסתכלו על האנשים שיושבים כאן, אנחנו לא נישאר בארץ יותר – אין סיבה"
היא רגילה שכולם שופטים אותה בגלל המראה החיצוני והציפורניים המעוצבות, אבל יודעת בדיוק מה היא שווה. אסתר ביטון מגיעה לנבחרת "מאסטר שף", עם תבשילים שהכירה מגיל קטן ומתכונים שלימדה את עצמה מהמסעדות שהיא הכי אוהבת - במטרה לנצח
ההרשמה לתוכנית של מתמודדת "מאסטר שף", דנית סופר, התחילה בכלל כבדיחה. היא הכי אוהבת להעמיד סירים ולהתעסק עם תבשילים והפחד שלה תמיד היה להכין פסטה מאפס - עד שגם את זה היא צלחה. עכשיו היא באה לכבוש את התואר הנחשק
למרות שהוא לא נרשם לעונה בעצמו, ההתרגשות מהעלייה לנבחרת הפתיעה אותו. הכירו את מתמודד "מאסטר שף", זיו שפירא, שגדל על טעמים הונגריים ואוהב לבשל כורדי ואסייתי – אבל רק אל תתנו לו קישואים
יצירתיות והקשבה לתחושות הבטן זה מה שהוביל אותה במהלך חייה וזה מה שהכניס אותה לנבחרת של "מאסטר שף". ליאור שנידמן שלקחה סיכון עם מנת הבאן והעדשים המתוקות, יודעת שעם הסקרנות והתעוזה שלה - היא עוד יכולה להגיע רחוק
מגיל קטן מירי עזרא יודעת שהאוכל שלה טעים במיוחד והאהבה שלה למתכונים חדשים ובישולים רק גדלה בכל יום שעובר. מתמודדת "מאסטר שף" חולמת שאייל שני יאהב את המנות שלה, היא תהיה מוכנה לטעום כל מה שצריך בדרך לניצחון - והיא באה כדי לקחת את התואר הנחשק
היא הגיעה לחופשה בישראל בכדי לבקר את המשפחה של בעלה, אבל אז פרצה הקורונה והביקור הקצר הפך למעבר למדינה חדשה. נטלי מזרחי אמרל נכנסה לנבחרת של "מאסטר שף" עם הרבה כישרון ומציאות שהובילה אותה עד לכאן: "אני אישה רנדומלית מהודו שגרה פה"
הוא קפץ מעולמות החינוך לעולם הנפחות והאומנות, אך האוכל תמיד היה האהבה הגדולה מבחינתו. הכירו את ניסים זלייט, מתמודד "מאסטר שף" שמאמין שאוכל - צריך לגרום לאנשים להזיל דמעה
במהלך דיון על עובדים זרים בענף המסעדנות, זעמה רותי ברודו על נציגי משרד הכלכלה. "אתם מטלטלים אותנו ולא עוזרים לנו", קראה, "למה שנמשיך את העסקים בארץ? פאק איט, אני אעבור ליוון"
השבוע בפודקאסט: יום הולדת לפעוט חושף יקב מסתורי, שלישיית 'שוקולד מנטה מסטיק' שרה על בירה, ליאון אלקלעי שותה קפה ברומא, ועוד כמה נושאים שאינם ברומו של עולם, להיפך
בשנים אחרונות נפתחו כאן עשרות בייקריות מעולות, אבל מקום כמו Casa Tua עדיין לא היה לנו. הכירו את הפסטצ'ריה: בית מאפה איטלקי ראשון מסוגו שנפתח בישראל שמשדרג את טרנד הפחמימות עם מבחר מאפים ועוגות מאיטליה
אייל שני על הסיבה שבגללה הכשיר את מסעדתו: "לפני כן לא הרגשתי שאני חי בתוך עם ישראל"
לאחר ששיתף כי החליט להכשיר את אחד מסניפי מסעדת "המזנון", השף אייל שני סיפר ב"שישי בבוקר" על הסיבות שהובילו אותו להחלטה, לרמה הגבוהה של הבשלנים בעונה הנוכחית של "מאסטר שף" - והגיב לחיקוי ב"ארץ נהדרת". "זה נשמע לי כמו המציאות"
למרות שאנחנו רגילים לראות אותם מבשלים מנות מסובכות למדי, מתמודדי "מאסטר שף" קיבלו בפרק האחרון (ג') משימה מפתיעה, להכין מנה מחמישה מרכיבים בלבד. הרעיון של הפשטות בבישול קרץ לנו במיוחד, אז חיפשנו את המתכונים הכי שווים שמכילים מינימום רכיבים. נכנסים למטבח?