רשת מקדונלד'ס השיקה את הסניף העשירי של מק גלידה, הגלידרייה של מקדונלד'ס, והפעם עם שירות משלוחים. הזמנו כמה טעמים וחזרנו עם טעם אהוב, כמה שפחות חיבבנו ותשובה לשאלה הכי חשובה מבחינתנו: האם הגלידה שורדת משלוח
"טעמתי ואהבתי": יצרני גבינות מספרים על התחביב ומעניקים הצצה לדרכי ההכנה
חג שבועות הוא יום חגם של האנשים שמכינים שלל גבינות בביתם כל השנה – לא כדי למכור או להרוויח מכך כסף, אלא מתוך הנאה צרופה. כעת כמה מהם מספרים על התחביב יוצא הדופן
איזה כיף זה פינו גרי. יין לבן מתובל ורענן כמו כוס לימונדה טרייה בחומו של יום קיץ. אין פלא שזהו הזן הלבן השני בפופולאריות שלו בארצות הברית. פינו גרי ראוי לשמו הוא יין עם חמיצות נשכנית וטעמים מלאי חיים של לימון, ליים, תפוחים ירוקים ופרחים. את היתרונות של הזן הזה, גילו בשנים האחרונות גם מגדלים ויצרנים ישראלים, שגילו עם השנים שאפשר להפיק ממנו תוצאות שאינן רעות כלל, וגם צרכנים שגילו ליינות הללו יש יכולת להתגבר על מוראות הקיץ הישראלי. לכבוד העונה החמה, שכבר החלה להראות לנו למה היא מסוגלת, ולכבוד חג השבועות, שהפך עם השנים לחגם של היינות הלבנים, השיקו שניים מהיצרנים הגדולים בישראל יינות פינו גרי. אבל לפני הכול: קצת, אבל ממש קצת, היסטוריה וגיאוגרפיה.
תחרות הברמנים היוקרתית, וורלד קלאס, שנערכה השבוע הוציאה משורותיה הפתעה בדמות ברמנית צעירה ופחות מוכרת שגרפה את כל הקופה, הפכה לאישה הראשונה שזכתה בתחרות וגרמה לנו להרגיש שהחיים מתחילים לחזור למסלולם
בירות חדשות על המדף: הטמפרטורות עולות והבירה מתקררת
מבירה בעבודת יד דרך בירה ישראלית עשויה חיטה מהנגב ועד בירת פרימיום גרמנית קלאסית: בקבוקי בירה חדשים ממלאים את המדפים - איזו בירה שווה טעימה וכמה זה עולה לנו? כל הפרטים
מזללת הולי צ'יקן נפתחה בחגיגיות לפני כחודש וחצי ונראתה כמו הגרסה הכשרה והמיוחלת ל-KFC בתל אביב. צר לנו לאכזב, אבל היא רחוקה מזה. נכון, העוף המטוגן פריך מאוד ועושה את הרעש הנכון, אבל זה לא מספיק
אתם לא חייבים להתאפק עד החג: טליאטלה זוקיני ופירורי לחם משגעת
היא אמנם נראית חגיגית ומרשימה, אבל אתם ממש לא חייבים להתאפק עם מנת הפסטה הזו של תמרה וישראל אהרוני עד שבועות. היא טעימה בצורה בלתי רגילה, לא דורשת יותר הכנה מכל פסטה אחרת והיא תהיה מושלמת לארוחת הערב הקרובה
לאירוח מושלם: מקלות פוקאצ'ה רכים וחגיגיים עם מוצרלה ועגבניות
את הדימוי המסובך שיש לשמרים מבקש ארז קומרובסקי להפיג עם קמח המשלב אותם בילט אין. הוא מארח בביתו שבגליל את בת חן דיאמנט שמכינה מקלות פוקאצ'ה רכים, מבצק רך ונח לעבודה ועליהם מוצרלה, עגבניות שרי ועלי זעתר טריים
אחרי שנתיים של משבר קורונה, מחר ייפתח בתל אביב פסטיבל תל אביב Eat, עם עשרות דוכני מזון במחירים מתונים באופן יחסי. אלה הארבעה שאנחנו מתכוונים לפקוד על ההתחלה
ביד חרוצים נפתח לו מקום מושלם שכולו מאפים מתוקים ומלוחים, ביסים קטנים ומעוצבים בסגנון יפני וצרפתי שלא תמצאו באף מקום אחר וכל מה שתרצו לעשות זה לעצור ולצלם ואז לזלול. בקיצור מקום שאסור לכם לפספס
עוגת גבינה באסקית, עוגת גבינה עם פירורים או טרייפל גבינה עם שוקולד ופירות יער? עוגות הגבינה והפשטידות מחכות לכם על המדפים עמוסות כל טוב והמחירים לרוב - גבוהים
ביד חרוצים נפתח לו מקום מושלם. שכולו מאפים מתוקים ומלוחים, ביסים קטנים ומעוצבים בסגנון יפני וצרפתי שלא תמצאו באף מקום אחר וכל מה שתרצו לעשות זה לעצור ולצלם ואז לזלול. בקיצור מקום שאסור לכם לפספס!
אין כמו כוס קפה טובה בשביל לפתוח את היום, לסיים ארוחה או כדי לקבל חיזוק מרענן אחרי הפסקת הצהריים. הקפה כבר מזמן חלק בלתי נפרד משגרת החיים שלנו, אבל האם עצרתם פעם לחשוב רגע כמה מאמץ, עבודה ואהבה נדרשו כדי שאנחנו נוכל להכין קפסולת קפה?
יום ראשון שוב הגיע מהר מדי, ועוד פעם אנחנו שוברים את הראש איך לא לשעמם את הילדים (ואת עצמנו, בואו נודה באמת) בארוחת הערב המשפחתית. כרגיל, יש לנו שלוש הצעות: עלי פילו ממולאים בירקות, מאפינס גבינתיים וקלצונה
להישאר בעניינים: איפה תוכלו לאכול דונר טורקי אמיתי, איפה תמצאו טאפאס, מה נפתח באילת ואיפה יגישו לכם קוקטיילים שנרקחו באווירת מעבדה? כל המסעדות, הברים והמעדניות החדשות שאתם חייבים להכיר לקראת הקיץ
סלט מושלם לסופ"ש: האביב בארץ קצר כמו החלק המשופץ של כביש הערבה - מאילת עד יטבתה, וכמו עונת הבייבי ארטישוק; רגע לפני שהירק הזה נעלם, ליאור רפאל מכין סלט אביבי שבו כל המרכיבים לוקחים את הביס לגבהים אחרים, ובדרך גם מסביר למה הבעיה של כביש 90 היא בעיה של כולנו
אם אתם שואלים אילו ביטויים מתאימים גם לאלכוהול וגם לבעלי חיים, מיד יקפוץ לי לראש השם "פט נט". אני מודה שכששמעתי אותו לראשונה, ראיתי בעיני רוחי את פרצופה של נינה הכלבה משתקף מבעד לכוס של יין מבעבע. פט נט הוא קיצור למונח צרפתי (פרליאנט נטורל) שבתרגום מהיר לעברית משמעותו היא "תסיסה טבעית". מעין "וריאנט", במובן החיובי של המונח, של היינות הטבעיים שקוראים תיגר על שיטות ייצור היין המודרניות.
לגולדסטאר יש מגרש משחקים נהדר, היא משתמשת בו יפה מאד ומותגים אחרים יכולים רק לקנא וללמוד. היכולת למתוח מותג מצליח לכיוונים שונים, יכולה לעשות רק טוב למותג ולקהל. קהל שאמנם שומר על נאמנות לבירה שלו, אבל יודע שלא מזיק לגוון מידי פעם. הלאגר הכהה, שבושלה לראשונה בשנת 1950 ועדיין מצליחה להחזיק בתואר הבירה הנמכרת ביותר בישראל, עושה את זה כמו גדולה.
מתחם האוכל החדש של עזריאלי הוא הפתעה ענקית וטעימה במיוחד
עם שמות גדולים כמו יונתן שרביט ותומאס זהר לצד ייעוץ של יוסי שיטרית, אי אפשר שלא לייצר מוצר מצליח.
חלל האוכל החדש של עזריאלי הוא מקום ששווה ללכת אליו גם כבילוי ערב וגם כנישנוש צהריים
לא משנה מה אתם מתכננים להכין לשבועות, את שני המאפים של השבוע - אחד עם בצק פילו ואחד בלי בצק בכלל - לא כדאי לכם לפספס. וגם: אילו גבינות לקנות ל"פלטת הגבינות" המפורסמת, ומה צריך שיהיה במקרר בשביל להוריד לחץ לפני החג? קרם אגם עם כל הטיפים
בקפה גרג משיקים תפריט פנקייקים, רשת קרמרי דה לאקלייר מציעה קינוחי קיץ חדשים ומוגזמים ויש גם מארזי ל"ג בעומר, ארוחות חגיגיות, שיתופי פעולה מיוחדים ועוד חדשות אוכל מעוררות תיאבון
מסעדה ים תיכונית של שף תל אביבי מוכר, פטיסרי צרפתי מינימליסטי, מסעדת דגים כשרה שמגישה חצ׳פורי דגים, מאפייה נקייה מגלוטן ומסעדה איטלקית שצמחה ממשלוחי פיצה מהבית: משהו (קולינרי) טוב קורה בעיר הדרומית
שבועות הוא החג האהוב עלינו ביותר, כי באיזה עוד חג יגישו לכם פסטה כמנה עיקרית? אז גייסנו את השפים האהובים עלינו - ישראל ותמרה אהרוני, לסדרת מתכוני פסטה לכל המשפחה, והפעם - אורקייטה ברוטב פשוט ומעולה מדרום איטליה
"עד שנגיע לצלחת של מישלן ייקח זמן, בינתיים נאכיל את ההמונים"
רוני ריינברג היה מטורף על בשר עד שהבין מה הסטייק עובר עד שהוא מגיע לצלחת שלו, והחליט לא רק להפוך לטבעוני אלא גם להקים פוד-טק לבשר מתורבת ותחליפי מזון מהחי, וקרא לעסק על שם סבו הארגנטינאי - שהיה בכלל קצב. "כולם רוצים לשים כסף על הדבר הזה כי מבינים שזה העתיד. תוך שמונה שנים עשרה אחוזים מהחלבון בעולם יהיה אלטרנטיבי, אבל עדיין תהיה לשוחטים הרבה עבודה לעוד הרבה שנים"
העברתם את הקורונה מבלי להפעיל תנור? אתם מעדיפים לקנות ליקיריכם עוגת יום הולדת ולא לאפות אחת? תמיד חלמתם על חלה לשבת ולא העזתם? הנה כמה טיפים חשובים לאפייה שאולי נראים טריוויאליים לאופים מדופלמים, אבל שווה להכיר ולהפנים לפני שצוללים לתוך העולם המדהים של אפייה ביתית
"פיגם" שבעין הוד היא לא מסעדה רעה, אבל גם לא ממש טובה
יש בה שתיים-שלוש מנות נחמדות, קינוחים טובים מהממוצע ושירות בקי ומסביר פנים. אבל שום דבר מזה לא מצדיק את מסע הכומתה שמסעדת "פיגם" החדשה שבעין הוד, כופה על מבקריה
מתקפת סוכר: המנות ב"מארי" מופרכות ומתוקות מדי. הרבה יותר מדי
כבד אווז עם פאי לימון וסשימי עם וינגרט מטבוחה הן רק חלק מהמנות המקושקשות והמוזרות שמוגשות במסעדה הנתנייתית של אביב משה, והכול עם ה-מ-ו-ן סוכר. קשה להבין מה קרה למי שנחשב פעם לשף רלוונטי
בעלת המסעדה בת"א סילקה לקוחה: "חולצה פתוחה עם כל החזה בחוץ"
"הושפלתי מול כולם, אחרי שסולקתי הלכתי לסניף השני והיא באה לשם וצעקה עליי, החפיצה והקטינה אותי", כתבה הלקוחה של "ברבוניה" וצירפה תמונות, "איך זה קורה בתל אביב ב-2022 - לא במאה שערים?". בעלת המקום: "המסעדה כשרה. אמרתי לה 'מותק, תתכסי, זו לא שפת הים'. בתמונה היא סגרה את החולצה, זה לא היה ככה"
ממאפה חצילים וגבינות של ארז קומרובסקי, דרך פשטידת תפוחי אדמה של ישראל אהרוני ונירה רוסו ועד פשטידה מרוקאית של השפית נופר זוהר: עשרה מתכונים חגיגיים לפשטידות
השותף החדש של איל שני: סמי מרציאנו, ישראלי לשעבר שחי בפריז, הוא האיש שעומד מאחורי מסעדת בלה החדשה של איל שני בריביירה הצרפתית בקאן, שבה שני מתכנן לקבל כוכב מישלן; בראיון איתו הוא מסביר למה בחר דווקא באיל שני, מה הוא חושב על מסעדות בישראל ומה הוא חושב על המסעדה של השכן בפריז, אסף גרניט. "הצרפתים לא אוהבים את המסעדות של אסף גרניט או איל שני רק בגלל שהן מסעדות ישראליות, אלא כי הן עשויות טוב"
אם הייתם שואלים אותי לפני שנה או קצת יותר איך אני אוהבת את היינות שלי, סביר להניח שהייתי אומרת לכם שאני אוהבת לשתות ובנשימה אחת גם לאכול. זאת אומרת, זה לא שאהבת שתייה קשורה לאהבת אכילה. מי כמוני מודה שמדובר בשתי תשוקות שונות לחלוטין. ועדיין, ייתכן שזה נובע מתרבות השתייה המקומית, האישית, המשפחתית שלי שאיכשהו תמיד קישרה יין לאוכל.
אחרי 5 שנים בכפר סבא, מסעדת המקדש של שף לירן בלו עוברת לפתח תקווה. גם במיקומה החדש המסעדה תתמקד בבשרים במגוון טכניקות בישול ועישון, ונראה שפתח תקווה הופכת ליעד החם ביותר בכל הנוגע למסעדות בשריות כשרות
בשביל קינוח המרשמלו הגאוני הזה, לא צריך אפילו להדליק מדורה. אז מה קורה שכמכניסים שוקולד ומרשמלו יחד לתנור בחום גבוה? המלצה שלנו, תכינו מראש חבילת ביסקוויטים כי זה הולך להיות משוגע
בלי טיגונים ובלי השרייה: פלאפל בורגול שיושב בול בפיתה עם טחינה וסלט
על ריח הטיגונים בכל הבית אתם יכולים לוותר וגם על הצורך לתכנן מראש ולהשרות, כי את הפלאפל הזה מכינים בכמה דקות ואופים בתנור והוא בדיוק מה שצריך לארוחת ערב משפחתית קלילה או לארוחה סביב המדורה
אם אתם תושבי רמת גן, גבעתיים, קריית אונו או רעננה בטח גם סביבכם יש אנשים שמוכנים לקנות ביצים רק בחוות נעמי. עכשיו, לראשונה ב-71 שנותיה, פותחת הרשת סניף בתל אביב, ויש עוד שניים בדרך
השבוע אנחנו בלי בשר: מתחילים עם צלי סלמון לא מהעולם הזה, שמגיע עם תפוחי אדמה או בטטות קומפלט, ממשיכים עם סלט אסייתי שהוא גם פחמימה, גם חלבון וגם ירקות, מוסיפים סלט גזר בשביל הרעננות ומסיימים בקסטה. אבל לא סתם קסטה
קראנץ' פיסטוק-שוקולד לבן עורר הייפ כמו ששום שלגון אחר לא הצליח לעורר פה בזמן האחרון: המקפיאים התרוקנו, התחיל שוק שחור ואנשים התחרפנו בניסיון להשיג טעימה של השלגון המדובר. ריטה גולדשטיין הצליחה, ובשורה התחתונה: היה שווה
B24 מביא לכם את כל החדשות, מאמרים, בלוגים, מגזינים, מבזקים ועוד האהובים עליכם במקום אחד בחינם! אתם לעולם לא תפספסו יותר סיפור מעניין, או חדשה מרעישה בגלל שלא נכנסתם לאתר הנכון, במקום זאת B24 יציג לך את הסיפורים הבאמת מעניינים והחדשים ביותר.